Frokost-cookies til min lille prins

Hei hei, dere.

I dagtidlig, bakte jeg noen skikkelig gode og skikkelig sunne frokost-cookies til S. Ja, cookies til frokost. Frokost er det måltidet jeg synes er vankeligst å få S til å spise mye, mens måltidene senere på dagen har han mye mer mållyst. Jeg synes det er helt greit, samtidig vil jeg jo at han skal få i seg godt med næring tidlig på dagen. Trikset er derfor å samle mye næring i en liten porsjon.

20150403_075010

Sånn sett er frokost-cookies perfekt :)

Disse cookiene er laget av valnøtter, linfrø og dadler, og er fri for sukker, mel, bearbeidet mat, og selvsagt animalske ingredienser. Jeg puttet blåbær og kanel i cookiene, fordi S elsker blåbær. Men du kan variere, og bruke andre ingredienser som rosiner, mørk sjokolade, vaniljefrø, tørket frukt, kardemomme osv.

20150403_075257

Jeg bruker en kopp (“cups”) som målenhet her, fordi oppskriften jeg fulgte var amerikansk. Bruk en kopp som rommer ca 2,5 dl.

Til ca 8 cookies

-3/4 kopp valnøtter

-1/2 kopp myke dadler

-1 ss malte linfrø + 2 ss vann

-en liten klype havsalt

-det lille ekstra! Her brukte jeg litt kanel + blåbær, du kan bruke det du liker

Rør sammen linfrø og vann, og la det stå en liten stund. Kjør valnøtter i food processoren til ‘mel’, tilsett dadler og kjør videre til de er most. Tilsett linfrø+vann og salt. Kjør til du har en klissete deig. Rør inn kanel, eller vanilje eller kardemomme. Form små kuler og press de til små tykke cookies. Legg de på stekebrett med bakepapir. Press blåbær/rosiner/sjokolade ned i cookiene. Stek ved 200 grader i 10-12 minutter. Avkjøl og server.

20150403_074436

Perfekt med en næringstett smoothie eller frukt ved siden av.

20150403_075142

—-

Har dere hatt en fin dag, denne Langfredagen? De siste to nettene har vært forferdelige, og jeg føler meg så sliten at alt jeg vil er å gråte konstant. Likevel har det vært en god dag. Jeg fikk løpe meg en tur i dagtidlig (45 minutter løp + 15 minutter rask gange), og det gjorde meg så godt. Jeg studerer ikke på dager jeg er så utslitt som i dag, og brukte heller tiden S sov formiddagshvilen sin, til å gjøre avslappende yoga-streching og ta en ekstra lang dusj. Nå gleder jeg meg bare til å legge meg i kveld :)

God dag videre til dere alle.

8 Responses to “Frokost-cookies til min lille prins”

 • nina:

  Håper du får en bedre natt og mer overskudd, stor klem til deg. Fortsatt god påske

  • Ragnhild Nordrum:

   Ååå jeg håper også denne natten blir bra, ellers er det krise i morgen :O
   Fortsatt god påske til deg å <3

 • Herlighet så gode de ser ut da, og for noen fine solskinnsbilder <3

  Uff, trist og høre du ikke har fått mye fred de siste nettene, håper det blir bedre supersnart!

  Selv er jeg ferdig med tre ukers kurs til ny jobb, og skal begynne "grad bay" for nybegynnere på telefonsenteret på mandag, gru-gleder meg…. Helgen skal jeg bare nyyyyyte :)

  God påske og god bedring x

  • Ragnhild Nordrum:

   Så gøy å høre fra jobben din. Du kommer til kommr fort inn i det :)
   Jeg sov SÅ godt i natt og håper på det samme i natt. Det trengs sårt :)
   God kveld videre til deg ♡

 • hanne:

  Disse så kjempe gode ut! Du er utrolig flink til å sjonglere alle prosjektene dine! Håper du får en god natt søvn i dag <3 klem

 • Huff da ..jeg føler med deg.. disse små gutta er verdens beste, men det gjør som de vil med sovingen

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031