Til helgen: raw rosenkålchips

God fredagskveld, og god helg! Har den startet bra for dere?

Jeg sitter her og koser meg med hjemmelagde, raw, 100% sunne rosenkålchips. Ja, rosenkålchips! Som grønnkålchips, men enda et hakk bedre. Og nå skal dere få oppskriften.

20150116_103847

Det du trenger er en pakke ferske rosenkål, en krem/dressing av cashewnøtter, og litt tålmodighet. Du må nemlig dele rosenkålen inn i blader, og det tar t.i.d. Men jeg lover at resultatet er verdt det- disse er så gode, og godkjent av både meg og S. Hvis du ikke har en dehydrator, kan du prøve å bruke ovnene. Prøv å stek de ved 150 grader og følg godt med. Resultatet blir ikke like bra som i dehydratoren, men gode blir de nok likevel.

-1 pakke rosenkål
-1,5 dl rå cashewnøtter
-2 ss tahini
-saft fra 1/2-1 sitron
-1-2 fedd hvitløk
-noen dryss Himalayasalt/havsalt
-en god neve fersk dill, finhakket

20150115_132323

Legg cashewnøttene til bløte i vann i 2-6 timer. Hell bort bløtevannet, og skyll nøttene. Legg nøttene i blenderen sammen med tahini, sitronsaft, hvitløk og salt. Blend til du har en tykk “krem”. Tilsett litt vann hvis ikke blenderen klarer å kjøre rundt, men bruk minst mulig. Rør inn hakket dill.
Nå kommer den store, kjedelige jobben: fordel alle rosenkålene inn i blader. Jeg lover, resultatet er verdt jobben. Vend cashewkremen inn i rosenkålbladene. Fordel den godt, bruk hendene. Fordel rosenkålen på dehydraterbrett. Tørk rosenkålen i dehyratoren ved ca 40 grader over natten, eller i 6-8 timer. De skal være helt tørre. Avkjøl og server. 

20150115_152120

Her har helgen startet med hverdagsaktiviteter som tur og snølek med rusketrollet, en deilig yogaøkt, studie, bok-skriving, og i ettermiddag var Sidikou Samuel og jeg på playdate med en venninne og sønnen hennes. Veldig koselig.

Jeg ønkser dere en fin helg alle sammen, kos dere alt dere kan.

4 Responses to “Til helgen: raw rosenkålchips”

  • nina:

    Hørtes veldig godt ut :)

  • Mmmm så godt dette ser ut da :D Også cashewkrem, digg!

    Høres ut som du har hatt en nydelig start på helgen, og forhåpentligvis har den fortsatt like bra :)
    Jeg hadde fri i går og også i dag (whoop!), så jeg har kost meg i timesvis på cafêer, og lest “Den som Frykter Ulven”, fått bekreftet nok en gang hvor ufatellig stiv og støl jeg er (hadde min første “yogalates” økt i går…… I går kveld var jeg på “klesbyttings” hos en venninne, og snøen dalte ned og bredde seg over bakken som i Norge, det var koselig. Meeeen jeg klarte og trakke over og vrikket ankelen så inn i granskauen, dang! Så nå sitter jeg her og lukter tiger balsam, og håper på at jeg er bra til jobb i morgen :P Wish me luck! Og god lørdagskveld :) xx

    • Ragnhild Nordrum:

      Din helg høres også veldig koselig ut, bortsett fra det at du tråkket over D: Så kjedelig!!
      Klesbytting hørtes utrolig smart og gøy ut- kul ide!
      God helg videre!

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930