Min beste rosenkål-oppskrift (perfekt til jul!)

Hei hei. I kveld skal dere få min absolutt favorittmiddag for tiden; dehydrerte eller ristede rosenkål med tranebær og granateple.

20141204_180644

På denne tiden av året er rosenkål den beste grønnsaken jeg vet om. De er gode kokt, men aller helst spiser jeg de rå i salat, ovnsstekte,  eller “stekt” i dehydratoren. Spesielt ovnsstekt. Har dere smakt det? Så fantastisk godt.

I denne oppskriften bestemmer du selv om du vil steke de i ovn eller tørke de i dehydrator. Jeg bytter på, alt etter som hva jeg har lyst til og hvor god tid jeg har.

Til 2-4 porsjoner;

-400 gram (en pakke) ferske rosenkål
-saft fra 1 appelsin
-3-4 ss mandelsmør
-flere gode dryss Himalaya/havsalt (kan droppes, men det er absolutt godt!)

-1 granteple
-4 gode never tørkede tranebær (kjøp helst på helsekost, så slipper du sukker og dårlige tilsetninger)

Rens rosenkålene, og del de i to. Bland sammen appelsinjuice og mandelsmør, du skal ha en ganske tykk dressing. Rør inn salt. Vend inn kålen, og pass på at alle blir dekt av dressing. 
Dehydrator: fordel rosenkålen på brett, og tørk de ved 40 grader i 6-8 timer, til de er møre.
Ovn: fordel rosenkålen på brett med bakepapir, og stek de ved 200 grader i 15-25 minutter, alt etter som hvor møre og stekte du vil ha de.
Bland varme rosenkål sammen med granateplekjerner og tranebær, og server med det samme. 

20141204_180642

Til middag i dag, spiste jeg en stor porsjon av disse sammen med grønn salat og  mer granateple. N.A.M! De passer også perfekt til annen middagsmat, og spesielt god (og helst vegansk, selvsagt :)) julemat. Dette blir del av min julemiddag.

Jeg håper dere har hatt en fin torsdag. Som uken flyr altså. Jeg har hatt en kjempefin dag, jeg kjenner meg bare så glad og takknemlig for tiden. Livet er aldri bare lett og fint, men jeg er så glad for alle de gode tingene jeg får ha i livet mitt. I dag var det baby-sang igjen, både S og jeg elsker det. Før det gikk vi lang tur, besøkte den nye helsekostbutikken som vi har fått på Fagernes (jeg er fast kunde kan dere tro), jeg har fått trent yoga, skrevet julekort, og så fikk jeg en god leseøkt i mens S sov.

Fortsatt god uke til dere alle.

 

17 Responses to “Min beste rosenkål-oppskrift (perfekt til jul!)”

  • Martine Johansen:

    Jeg har faktisk aldri smakt rosenkål! Dette ser kjempegodt ut :) Tusen takk for oppskrift. Ønsker deg en kjempefin kveld videre!

    • Ragnhild Nordrum:

      Da er det på høy til! Det er altså SÅ godt! Hvis du skjærer det veldig tynt er det kjempegodt som salat sammen med masse godt. Tror du kommer til å elske det!
      God kveld til deg også :)

  • Ååååh så mange gode smaker i en rett da gitt :D Har hatt ltst og “bake” rosenkål en stund nå, tror jeg får grebbe med meg noen neste gang jeg er på butikken, for dette så godt ut :D
    Gikk forresten tom for mandelsmør i morgen (kriiiise!), tok meg bare snaue to uker… Hahah, slik går det når en får dilla på søtpotet med mandelsmør, tsk tsk! x

    • Ragnhild Nordrum:

      Jeg har alltid dilla på rosenkål på denne tiden av året, og elsker de ovnsstekt! Du burde prøve denne :D
      Så gøy du liker mandelsmør på østpoteten! Bruker du kanel også?

      • hehe, jaaa! Det var derfor jeg tagget deg på facebook skjønner du, for jeg laget oppskriften din, og ga den et nytt navn :D Beste måten og spise søtpotet på så langt, hadde det for andre gang hin dagen, men brukte agave istedenfor lønnesirup! <3

  • nina:

    Så spennende. Rosenkål har jeg faktisk ikke prøvd som raw food… men de er veldig gode kokt :)

    Ha en fin dag Ragnhild. Tusen takk for at du er innom bloggen min å legger igjen kommentarer, det setter jeg pris på :)

    • Ragnhild Nordrum:

      :)
      Jeg liker rosenkål veldig godt rått, men det må være veldig smått/tynt oppskåret, og blandet med masse godt. Ovnstekt og kokt er også supergodt :)

  • Marie:

    Så god maten ser ut. Disse vil jeg prøve en dag, kanskje på selve julaften. Vet ikke helt hva jeg skal lage til meg selv da! Så flott å høre at alt går fint med dere :) <3 Ha en fin dag!

    • Ragnhild Nordrum:

      Jeg vet heller ikke hele min julemeny enda, men tror det bare blir mange forskjellige tilbehør (bland annet dette). Elsker tilbehøret mest :)
      Klem til deg

  • Åh jag lärde mig ett nytt ord på norska.. rosekål :D Låter jättegott och rosekål (hehe) är ju så juligt och gott. Har inte tillagat det än i år så det får bli i dagarna! Vad kul att ni fått en hälsobutik där du bor. Kommer ihåg att du nämnde det tidigare och bra att du stöttar dem :) Hur många bor det i din by? KRAM!

    • Ragnhild Nordrum:

      Hihi, “byen” min er ikke akkuart en by ;) Eller faktisk, tror den har by-status men det er lite her. Fagernes heter byen, det ligger i Valdres, du har kanskje hørt om det?
      <3

  • Monika Skjerven:

    Dette så fantastisk godt ut! Elsker rosenkål! Ønsker deg en fin helg:-)

  • Tina:

    Å jeg er egentlig kjempeglad i rosenkål, men er en stund siden jeg har spist det nå, så tror jeg må kjøpe inn det igjen snart :)

    Visste ikke du fortsatt blogget. Husker jeg leste bloggen din for et par år siden, så det er morsomt å finne deg igjen. Gratulerer med en sønn! Så koselig.

  • Ingvild:

    Ganske sjelden jeg spiser rosenkål. Det må jeg endre på. Er jo så godt! Har ikke spist ovnsbakt rosenkål før – frister veldig å prøve det. Kanskje jeg skal kjøpe rosenkål i morgen. Og mandelsmør har jeg så lyst på <3 Gleder meg til å se resten av julemiddagen din :) Vet ikke helt hva min julemiddag blir

    • Ragnhild Nordrum:

      Å, du må si fra når du vet hva du skal spise til jul! Jeg trenger ideer. Jeg bruker alltid å lage flere gode tilbehør og spise de med kokte poteter. Jeg synes tidbehøret og potetene er det beste, og savner liksom ikke “hoved”retten. Men det hadde vært gøy med nye innslag i middagen min :)

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930