Allergivennlig raw carob-fudge (uten nøtte, olje og kakao)

Hei hei, og god formiddag. Jeg tar meg en pause fra studiet for å dele oppskriften på deilige fudgy carob-biter med dere.

20141015_115848-w580-h580

Disse fudgene er ganske så ulike fra raw sjokolade slik jeg bruker å lage det. For det første inneholder de carob istedenfor kakao. Jeg ser ikke på carob som en erstatning for kakao, for kakao bytter jeg aldri ut- kakao er jo hemligheten til glade hverdager, vet dere vel ;) Isteden synes jeg carob smaker godt i seg selv, som en egen unik smak.

Disse fudgene inneholder også langt mindre fett enn hva mine vanligvis gjør. De er nemlig laget uten nøtter og kokosolje og kakaosmør. Jeg er ikke fett-redd; sunt fett er essensielt i alles kosthold. Men som jeg har fortalt før, prøver jeg å spise mindre nøtter enn hva jeg gjorde før, siden de er litt tunge for magen min. Isteden prøver jeg å bruke mer avokado, kokos og frø, som er mildere for magen.

Uansett! Disse er knallgode. De kan selvsagt også lages med kakao istedenfor carob, og ønsker du mer fett kan du enkelt tilsette en skje mandelsmør eller kokosolje.

carob fudge-w580-h580

Kjør morbærene et minutt eller to i food processoren før du tilsetter dadler, vanilje og carob. Kjør til du har en gjevn deig. Press den ut i en liten form, og dryss over kokos og hakkede gresskarkjerner. Press det lett ned. Avkjøl i kjøleskapet og nyt.

20141015_114604-w580-h580

Jeg håper dere har en fin onsdag dere også. Jeg skal snart ut og trille og leke med S- kos kos! God dag videre.

6 Responses to “Allergivennlig raw carob-fudge (uten nøtte, olje og kakao)”

  • De så deilig ute! Jeg er som deg:) Såå glad i nøtter at det fort kan bli litt mye for en liten mage:P Skulle ønske mandler kunne spises i det uendelige!

    • Ragnhild Nordrum:

      Ja, sant? Godt det finnes mye annet godt også. Av fett, synes magen min det er mye bedre med avokado og kokos, og det er jo dødsgodt det også.
      God helg til deg :)

  • Deilig! Perkeft kose-snop midt i uken :) God onsdag! x

    • Ragnhild Nordrum:

      Helt perfekt :) Jeg elsker å sette meg ned med en kopp te og energigivende go’bit når som helst i løpet av dagen.
      God helg Julie!

  • Muuums! Vet du jag har inte bakat något raw cake på hur länge som helst…. måste använda något av dina recept och göra något gott snarast! Alla dina recept är ju fantastiska. Önskar dig en jättefin helg fining. Mysiga bilder som alltid! Stor kram till dig <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Tusen takk snille deg<3
      Raw kaker og sjokolade er jo bare det beste. Jeg håper du får laget noe snart.
      Stor klem og god helg til deg!

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930