Langfredag, og panerte brokkoli-steker

God kveld, langfredag <3 Før jeg legger meg, tenkte jeg å dele dagens middag med dere; panerte brokkoli-steker. Det høres rart ut, jeg vet det, men det er altså så godt! Jeg har laget disse stekene av både brokkoli og blomkål, og begge deler er like godt. Man skjærer rett og slett grønnsaken i tykke skiver, forkoker de et par minutter, vender de i panering, og ovnssteke de til de er møre inne og sprø på utsiden.

Oppskriften jeg deler her er sterkt inspirert av en fra Minimalist Baker (som har mange fine oppskrifter!). Stekene passer til mye forskjellig tilbehør. Selv laget jeg en råkostsalat med gulrot og rødbete, la over brokkoli-steker, og toppet det med en enkel tahini-dressing. Barna er ganske lite glade i rødbete og tahini, og spiste heller brokkoli-stekene med raspet gulrot og masse stekte store hvite bønner.

PANERTE BROKKOLI-STEKER
4 porsjoner
-1 stor brokkoli (eller bruk blomkål)

-2,5 dl plantemelk (jeg brukte tykk kokosmelk som jeg blandet med litt vann)
-1 ss presset sitron

-200 gram rå cashewnøtter
-1,5 ts karri
-1,5 ts røkt paprika
-1 lite fedd hvitløk
-1 ts fint havsalt

-ev olje til pensling, det dropper jeg her og det blir kjempebra uansett!

Start med å dele brokkolien. I den midterste delen hvor stilken holder hodet sammen, kan du prøve å skjære ut 2-4 fine skiver som er 1,5-2 cm tykke. Resten av bukettene bruker du også, bare del de i passe store buketter.
Forkok brokkolien i 2-4 minutter slik at den så vidt begynner å mykne. Hell av vannet og avkjøl til de er håndterbare.
I en bred, litt dyr skål, bland kokosmelk/vann og sitron.
I blenderen/food processoren, blend nøtter, karri, paprika, hvitløk og havsalt, til du har finmalte “smuler”. Hell dette i en bred, litt dyp skål.
Ta en og en skrive/bukett med brokkoli, og vend den godt i kokosmelk-blandingen. Drypp litt av, og vend de så i cashew-paneringen. Legg brokkolien på et stekebrett med bakepapir. Hvis du vil pensle de med litt olje, så kan du gjøre det, men resultatet blir like bra uten.
Stek de så ved 200 grader i 25-35 minutter, til de er møre gjennom og paneringen er spør og har fått fin farge.
Serveres varme.
Jeg prøvde å lagen en påske-inspirert “gulrot” på barnas tallerkner, med raspede gulrøtter som rot og brokkoli-steker som gress :)

God kveld videre, og god påskeaften i morgen <3

2 Responses to “Langfredag, og panerte brokkoli-steker”

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930