Raw sjokolade-is med tahini (himmelsk!)

Hei fine, jeg håper dere har en god uke. Her er det vinterferie, og det er så fint! Vi har hatt besøk av en venninne og sønns skolekamerat, vært hos helsesøster på ettårs-kontroll med B, gått mange fine turer, og planlagt datters bursdagsselskap denne helgen. Akkurat nå ligger barna med feber, så jeg håper bare at det går over i løpet av morgendagen.
Med mye tid inne i dag, har jeg brukt endel tid på kjøkkenet. Blandt annet laget jeg DENNE taco-suppen til lunsj til barna (med mettende, nærende bønner, og med ekstra mye hvitløk, løk og chili som jeg håper kan hjelpe de små syke kroppene), og så laget jeg en ny variant av raw is. Denne er med sjokolade og tahini (ja, tahini!), og den er fantastisk nydelig.

Denne iskremen er utrolig kremet, og selv synes jeg den er perfekt mørk og akkurat passe søt. Tahinien gir en helt unik smak, som passer veldig godt sammen med sjokolade. Et lite tips til valg av tahini; det er viktig at du bruker en god tahini som du liker her! Tahini varierer helt enormt i både smak og konsistens, og valget av tahini vil avgjøre smaken på iskremen. Selv elsker jeg den rå tahinien fra Artisana, og tahinien som heter Al-Rabih som kan kjøpes på internasjonale butikker.

-5 dl kokosmelk (jeg bruker økologisk fra Santa Maria)
-1 dl god tahini
-1 dl rå cashewnøtter, bløtlagt i minst 4 timer og skylt
-1 dl lønnesirup
-1 dl rått kakaopulver
-1 klype fint havsalt
-et lite dryss vaniljefrø
-hakket mørk sjokolade (jeg bruker øko 85%)
Bruk stavmikser eller blender, og blend alle ingrediensene, unntatt sjokoladen, i et par minutter til du har en helt glatt, smooth “fløte”. Rør inn hakket sjokolade, og hell det over i en passende form. Frys isen i minst 4 timer. Står den lenger er det lurt å ta isen ut av fryseren 10-15 min før servering.

Nå skal dagen avsluttes her. Jeg håper dere har en god kveld, alle sammen.

2 Responses to “Raw sjokolade-is med tahini (himmelsk!)”

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
March 2024
M T W T F S S
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031