Syv veganske slag til jul: raw Delfia-kake (4)

 Ny uke, og bare to uker igjen til lillejuleaften ♥ Jeg starter uken med å dele oppskriften på min all-time-favoritt-kake i julen; Delfia-kake. Mørk sjokolade har alltid vært min største svakhet, og mammas Delfia-kake var derfor den perfekte julekaken for meg. Nå har jeg laget min egen, veganske, raw og næringsrike Delfia-kake i flere år, og den er og blir det beste jeg vet på kakebordet.
Selve sjokoladen er raw, mørk og med deilig kaffe-smak. Som “fyll” bytter jeg ut kjeks og den slags, med det jeg liker av nøtter, marsipan, tørket frukt og andre godsaker. I år bruker jeg økologisk nougat (kjøpes på helsekost), økologisk marsipan, pecan- og valnøtter. Jeg har puttet kaken i fryseren, for hvis det står i kjøleskapet forsvinner den lenge før jul ;)
8desember19-2Til en liten mektig kake:
-100 g kakaomasse
-50 g kakaosmør
-150 g kokosolje
-70 g lønnesirup
-0,7 dl sterk kaffe
-1 ts vaniljepulver
-4 ss cashewnøttsmør
-god klype havsalt
Fyll:
sjokolade, nougat, marsipan, nøtter, mandler, tørket frukt eller noe annet du ønsker
Smelt kakaomasse, kakaosmør og kokosolje i vannbad. Bruk en stavmikser til å blende denne sjokoladen sammen med resten av ingrediensene (unntatt fyllet). La sjokoladen bli litt avkjølt og tykkere før du har den i en firkantet form med høye kanter, jeg brukte en liten brødform. Formen kan enten smøres med kokosolje eller kles med bakepapir før du har i blandingen. Legg lagvis sjokolade og fyll i formen. Sett formen i kjøleskap eller fryser. Kaken trenger noen timer i kjøleskapet før den er stiv igjennom. Oppbevar kaken kaldt helt frem til servering.
8desember192-2
Mandagen har flydd som alltid. Huset har blitt ryddet etter helgen, jeg har gått lang tur med min store baby i sjalet, pratet med en god venninne på telefon i en liten evighet, og nå blir det adventskalender og Julekongen med barna, før legging og kveldsyoga. God mandag! Ønsker dere en fin uken ♥

2 Responses to “Syv veganske slag til jul: raw Delfia-kake (4)”

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031