Sjokolade “Bundt Cake” med gjemt rødbete (vegan)

Hei fine ♥ Jeg har lagt meg etter en veldig fin lørdag, og skal bare se siste episode av Side om Side før jeg tar kvelden. Vi var i bassenget igjen i dag, og har ellers bare kost oss hjemme ♥ I morgen skal vi i bursdag, så i dag har jeg gjort klart mat som vi skal ta med oss. En av tingene er denne sjokoladekaken ♥ En “bundt cake” (hva heter det egentlig på norsk?) med fin-finmoste rødbeter som gjør kaken ekstra saftig og god. Oppskriften fant jeg på DENNE fine bloggen, og jeg fulgte oppskriften nesten til punkt og prikke. I morgen før selskapet skal jeg toppe kaken med en enkle sjokoladeglasur og kakestrø.
26oktober19-2-7,5 dl hvetemel (jeg anbefaler økologisk mel!)
-2,5 dl kakao
-5 dl rårørsukker
-2 ts natron
-1,5 ts bakepulver (jeg anbefaler det økologiske fra Helios)
-1 ts fint havsalt
-1 ts vaniljefrø
-5 dl rødbete-purè (se fremgangsmåte under)
-2,5 dl vann eller plantemelk
-2 ts eplecider-edikk
-1,75 dl eplemos (jeg anbefaler Helios)
-0,8 dl smeltet kokosolje
-100 gram hakket mørk sjokolade

Lag rødbete-purèen på forhånd. Jeg hadde store rødbeter, så for meg holdt det med 2 store. I original-oppskriften trengte hun 6-7 små rødbeter. Skrell betene, og skjær de i store terninger. Kok de til bitene er møre, ca 30 minutter. Hell av det varme vannet, og la betene avkjøles i 15-20 minutter. Bruk en food prosessor eller sterk blender til å mose betene til det er helt glatt. Mål opp 5 dl purè til kaken. Rester kan brukes i suppe, i pålegg eller noe annet. 
I en stor bakebolle, bland sammen mel, kakao, sukker, natron, bakepulver, natron, havsalt og vanilje. I en mindre bolle, visp sammen rødbete-purè, vann/plantemelk, eplesider-edikk, eplemos og kokosolje. Hell det våte over i det tørre, og rør det forsiktig inn med en slikkepott. Ikke over-rør, da kan kaken bli deig. 
Rør inn hakket sjokolade. 
Smør en “bundt-cake”-form med litt kokosolje og hell i røren. Stek kaken ved 175 grader i 45-60 minutter. Stikk en stekepanne i kaken for å sjekke om den er ferdig,. Min sto i 45 minutter,  men i original-oppskriften sto det 45-60 minutter.
Ta kaken ut av ovnene, og la den kjøles fullstendig i formen før du flipper den ut.
Kaken kan serveres slik den er, eller toppes med en enkle sjokoladeglasur. I morgen skal jeg smelte en plate mørk sjokolade sammen med 1 ss kokosolje, og smøre det over.
26oktober192-2
God lørdag kveld til dere ♥

3 Responses to “Sjokolade “Bundt Cake” med gjemt rødbete (vegan)”

  • Oooh, smart å lure litt rødbete inn i kaken, det gjør den sikkert ekstra saftig og god! En kan gjøre det samme med bønner eller søtpotet, det er supergodt!:D<3

    • Ragnhild Nordrum:

      Ja! Det er Vedlig gøy å bake med slikt. Og det gjør jo bare resultatet så saftig og bra!

  • […] Hemmeligheten bak denne sjokoladekaken er vel egentlig ingen hemmelighet når det står i tittelen. Men rødbeter i en sjokoladekake? Ja, hvorfor ikke? Man har jo gulrotkake og squashkake, og ingen av dem smaker spesielt av gulrot eller squash. Poenget er ikke å gi smak av rødbeter (og det gjør det ikke heller) men å gjøre kaken ørlite sunnere og mye saftigere! Prøv selv. Jeg fant denne kaken hos en av mine favorittbloggere, Ragnhild Nordrum […]

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930