Vegan Halloween: brownies og is med sjokolade-biller

Heii, og god tirsdag kveld til dere! Jeg legger bak meg en travel tirsdag, og skal legge meg og kose meg med YouTube og te frem til jeg sovner. Lille datter tok en fridag fra barnehagen i dag, og som vi har kost oss! Når skoledagen til sønn var over, hentet vi han og dro på “voksen-venn-kaffe” i barnehagen. Utslitte kom vi hjem til middag, og etter den var spist serverte jeg en Halloween-inspirert dessert.
22oktober192-2Feirer dere Halloween? Jeg gjør ikke det, og har ingen planer om å innføre Halloween-tradisjoner i familien. Men jeg synes det er en morsom innledning til å leke litt med maten. Og barna synes jo det er veldig gøy å få servert litt “skummel mat”. Eldstemann har bestilt stekt gresskar snart (det er så godt!), og jeg vil lage gresskarsuppe, og har lyst til å prøve meg på flere Halloween-desserter. Planen er selvsagt å dele med dere, når tiden strekker til. Vi skal også i en Halloween-bursdag i slutten av måneden, og da må jeg ta med noe spennende å spise til barna mine.
22oktober19-2I dag bakte datter og jeg brownies (vi fulgte DENNE oppskriften, som er basert på nøttesmør (istedenfor mel) og  kokossukker), og de ble så fudgy og gode! Vi laget DENNE isen og tilsatte 2 dl frosne jordbær og 1 ss sitronsaft i den. I ettertid ser jeg for meg at du kan mose jordbærene for seg selv (isteden for i selve isen), og “swirle” det inn i vaniljeisen- da blir det liksom “blod”. For å lage små biller, smeltet jeg bare 50 gram lys Berit Nordstrand-sjokolade (den med kokos) over vannbad. Så lot jeg sjokoladen avkjøle i skålen, men ikke bli hard igjen. Når den er avkjølt blir den myk, men ikke flytende, og da kan den formes. Jeg brukte en teskje for å forme kroppen. Bruk sjokoladen til å lage ben og øyner, og sett sjokoladene i fryseren slik at de blir helt harde.

Et lite tips til dere ♥ Og billene er selvsagt just for fun. Brownien og isen er en amazing dessert i seg selv, og anbefales på det varmeste ♥
Vi sees igjen senere.

2 Responses to “Vegan Halloween: brownies og is med sjokolade-biller”

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031