Sommerlige blomkål-pletter med frisk cashew-dip

Det er ingen tvil om at høsten er her, men sommerlige, lette, friske grønnsaks-retter smaker like godt året rundt. I går laget jeg dette til middag; blomkål-pletter servert med en frisk raw cashew-dip, i tillegg til lettkokt brokkoli, agurk-staver, og langkokt tomatsaus av friske tomater. Nydelig!
18september192-2BLOMKÅL-PLETTER (ca 12-15)
-et blomkålhode (ca 350 gram etter du har tatt bort bladene)
-2,5 dl finmalte rå nøtter (du kan bruke solsikkefrø, cashewnøtter eller macadamianøtter, eller en blanding)
-4 ss finmalte linfrø
-1 fedd hvitløk, hakket
-2 ts spisskummen
-1 ts koriander
-1,5 ts fint havsalt
-litt sort pepper
-en stor neve fersk persille, finhakket
-kokosolje eller rapsolje til steking
FRISK CASHEW-DIP
-160 gram rå cashewnøtter, bløtlagt i minst 4 timer
-saft fra en halv sitron
-raspet skall fra en halv sitron
-1 fedd hvitløk
-1/2 ts fint havsalt
-vann til passe konsistens (start med ca 1 dl, og øk etter ønske)
Start med å lage plettene. Del blomkålen i buketter, og kok de møre i salt vann i ca 15 minutter. La blomkålen renne av og avkjøles i et dørslag. Bruk food prosessoren til å mose den kokte blomkålen. Det trenger ikke å bli helt purért, men helt most. Tilsett resten av ingrediensene, og kjør videre til det er blandet. La denne deigen stå i en time i kjøleskapet, slik at linfrøene får mulighet til å trekke til seg mest mulig væske.
I mens kan du lage dippen. Skyll de bløtlagte nøttene godt i rent vann. Blend de sammen med resten av ingrediensene til du har en helt glatt rømme-aktig dip. Spe på med vann til du har ønsket konsistens. Avkjøl i kjøleskapet frem til servering. 
Ta frem blomkål-deigen. Varm opp olje i en jernpanne, den må være ganske varm. Form ca 2 ss av deigen til pletter, og stek de i oljen, ca 5-8 minutter på hver side. Legg de på et rent kjøkkenhåndkle slik at oljen får renne litt av.
Server plettene varme (men de er faktisk gode kalde også!) med dippen.
18september193-2
Her startet dagen med en tur i svømmehallen med datter og baby, før hun skulle videre i barnehagen. Jeg prøver å få litt alenetid med barna i hverdagen, og da må vi bruke de ledige stundene som finnes. Jeg hjelper til å lage vegansk mat til et kurs foreldrene mine skal holde denne helgen, så her blir det matlaging resten av dagen ser jeg for meg, bare avbrutt av noen turer ut og baby-kos ♥ Jeg håper dere får en fin onsdag ♥

2 Responses to “Sommerlige blomkål-pletter med frisk cashew-dip”

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031