Den beste O M E L E T T E N er vegansk og plantebasert

God lørdag kveld, alle dere ♥ Vi har brukt ettermiddagen og kvelden hjemme hos mine foreldre, hvor jeg laget middag, og barna tok et deilig varmt bad og koste seg med besteforeldrene sine før vi reiste hjem for å legge oss. Jeg er for en gang skyld ikke stuptrøtt, så jeg skal trene og kose meg med Side Om Side før jeg selv tar kvelden.
27okt181-2Er det en ting jeg absolutt ikke savner som veganer, så er det egg. Jeg kan ikke huske at det noen gang har vært en favoritt-mat hos meg, og det er liksom aldri noe jeg tenker på at jeg gjerne skulle hatt en erstatning til. Men da jeg kom over en oppskrift på omelett laget av cashewnøtter og grønnsaker fikk jeg så lyst til å lage det. Og gjett om det ble godt! Dette må være den beste omeletten jeg har smakt i mitt liv! Den har ikke “egge-smak”, men smaker mer som et quiche-fyll med purre, hvitløk, squash og gressløk. Omeletten blir fast og fin, og kan fint skjæres opp i stykker. Den kan både spises varm og kald, og er derfor perfekt som niste-mat, eller å lage på forhånd. Jeg håper dere prøver dere på denne oppskriften, uansett om du liker egg eller ikke. Mamma likte den også kjempegodt (pappa var ikke hjemme til middag), mens barna nok syntes det ble litt uvant, og spiste bare tilbehøret.
27okt183-2En panne, nok til to voksne og små smaksprøver til to barn

-200 gram rå cashewnøtter, bløtlagt i minst 4 timer
-saft fra ca 1/4 sitron
-vann
-havsalt
-pepper
-3-4 store fedd hvitløk, finhakket
-1/2 squash, i tynne skiver
-1/3 purre, i tynne skiver
-1 ss olivenolje + litt til å dryppe på toppen
-gressløk

Start med å lage “egget”. Skyll de bløtlagte nøttene i rent vann. Legg de i en bolle sammen med sitronsaft, havsalt og pepper. Bruk en stavmikser. Tilsett nok vann til at stavmikseren klarer å kjøre det hele til en ganske tykk “krem”. Hvis du er vandt til å lage cashew-baserte dressinger, er det nettopp den konsistensen du er ute etter.
I en jernpanne som tåler å stå i ovnen, stek hvitløk, squash og purre sammen med en ss olivenolje. Stek til det er gyldent og lukter godt. Dryss over litt havsalt. Ta pannen av varmen, og fordel cashew-kremen over grønnsakene. 
Sett hele pannen inn i ovnen, og stek ved 180 grader i 15 minutter. Ta ut pannen, dryss over godt med gressløk og drypp over olivenolje. Sett pannen tilbake i ovnen og stek videre i 15 minutter til. Ta pannen ut, avkjøl i noen minutter, og server.
27okt184-2
Jeg håper du prøver deg på min variant av cashew-basert omelett, jeg tror du vil like den ♥

Vi sees igjen snart, fortsett god helg til dere ♥

4 Responses to “Den beste O M E L E T T E N er vegansk og plantebasert”

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930