Hasselnøtt-terte med sjokoladefyll (vegan + semi-raw)

God kveld dere ♥ Hvordan har lørdagen din vært? Min har vært så god! Ikke fordi vi har gjort noe spesielt, men bare fordi den har vært god. Jeg sov så alt for få timer i natt, hodet var fult av tanker og bekymringer (momlife..). Men så våknet jeg utrolig nok ganske uthvilt, og fokusert på å bare ha en god dag. Helgene går så fort, og plutselig er barnehage-hverdagen tilbake. Barna mine er jo små, men likevel kan jeg begynne å gråte bare ved tanke på at tiden de kommer til å bli voksne og selvstendige og flytte ut, “nærmer seg”. Det er så viktig å nyte og utnytte tiden med de aller kjæreste men har. Vi har gått lang tur, laget hus av stoler og tepper, laget nydelig raw kaker (oppskriften får dere her, den ble for god til å ikke deles ♥), og rett og slett bare kost oss med helg og fri.
20okt185-2Deilig hasselnøtt-terte med sjokoladefyll. Denne terten er en fantastisk selskapskake, mørk og mild på samme tid, med smør-aktig terte-bunn og fløyelsmykt sjokoladefyll i midten.

-2,5 dl hasselnøtter
-2,5 dl rå cashewnøtter
-3 ss lønnesirup
-1/4 ts fint havsalt
-2-3 ss smeltet eller myk kokosolje
-kokosolje til å smøre formen

-2,5 dl rå cashewnøtter, bløtlagt i minst 4 timer
-1 dl lønnesirup
-1 dl råkakao
-1 dl kokosolje
-40 gram mørk sjokolade
-1 ts vaniljefrø
-1/2 ts fint havsalt
-4-6 ss vann

Start med å lage terte-skallet. Finmal hasselnøtter og cashewnøtter til “mel”. Bland “melet” sammen med lønnesirup, havsalt og kokosolje. Pense en springform med kokosolje (jeg brukte en som var 18 cm). Press deigen ut i formen og godt oppover kantene. Stek skallet ved 180 grader i 12-15 minutter. La den avkjøle i formen.
Lag fyllet. Skyll de bløtlagte nøttene godt i rent vann. Smelt kokosolje og sjokolade sammen over vannbad. Bruk en blender/stavmikser, og miks alle ingrediensene til fyllet godt sammen til en kremet krem. Hell kremen i det avkjølte skallet, og sett det i fryseren i 1-2 timer. Da er fyllet stivt, og nå kan kaken stå i kjøleskapet resten av tiden frem til servering. Server kald rett fra kjøleskapet.
20okt184-2En kule vegan eller raw vanilje-is ville smakte veldig godt til ♥
20okt186
Jeg håper din lørdag kveld er god. Vi sees igjen i morgen.

6 Responses to “Hasselnøtt-terte med sjokoladefyll (vegan + semi-raw)”

  • Nina:

    Man må virkelig ta vare på tiden sammen, den er så verdifull <3 Terten ser helt nydelig ut! Ha en god søndag sammen, vi har akkurat vært på en ukes ferie, og av de tingene jeg vil ha best minner av er å spille kort med tenåringen, for han ser man mindre og mindre til <3 Hele turen var veldig deilig med masse fint.

    • Ragnhild Nordrum:

      Hvor var dere? SÅ deilig å reise bort til varmen <3
      Tiden med de små er virkelig verdifull ja. Og bare de små hverdagstingene liksom. Elsker det!!
      Klem til deg, og god søndag

  • Monica Helene:

    Herlighet Ragnhild, den terten ser utrolig nydelig ut! Skal definitivt prøves :)
    Gleder meg til å lage den!
    Stor klem fra Monica Helene

  • Terten ser helt fantastisk ut – så høy, flott og fin!:D <3 Dette kan jeg tenke meg smakte helt nydelig, og sikkert veldig godt med en kopp kaffe ved siden av også!<3

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031