Torsdagsmiddag: fajitas med marinerte grønnsaker og hjemmebakte tortillas (vegan)

Hei dere, god torsdag ♥ Jeg har lagt meg etter en lang dag. I dag startet i faktisk dagen med en tur i svømmehallen før barnehagen. Jeg prøver å utnytte alle stunder og dager hvor jeg har overskudd til å gjøre koselige ting med S og S, og i dag våknet vi alle med så godt humør og mye energi, så da passet det perfekt.
20sept18-2I kveld vil jeg dele dagens middag med dere; fajitas med marinerte grønnsaker, hjemmebakte tortillalefser, guacemole og cashew-rømme ♥ 

Dette er en kjempefin middag for oss, for alle finner noe de liker. Selv spiste jeg de kjempegode (!!) marinaerte grønnsakene med masse agurk, guacemole og cashew-rømme, men droppen tortillalefsen. S og S spiste tortillalefser smurt med guacemole og agurk, og så spiste de grønnsakene på siden. Av og til får jeg spørsmål om hvorfor jeg ikke spiser alt barna spiser (i denne middagen droppet jeg lefsene), og noen synes det er negativt for barna å ha en mamma som ikke spiser alt. Jeg forstår så godt hvordan de tenker, og jeg tenkte derfor å skrive et innlegg om min (lange) historie med mat og helse, og hvorfor jeg i dag spiser slik jeg gjør, og er såpass “streng” med meg selv. Så hvis dere har spørsmål angående dette,  må dere bare spørre, så samler jeg alt i et innlegg senere ♥

Marinerte grønnsaker:

Marinade:

-2 store fedd hvitløk, hakket
-1 chili, uten frø, hakket
-saft og revet skall av en lime
-1 ts spisskummen
-1 ts koriander
-1 ts kokossukker
-1 ts fint havsalt
-3/4 dl olivenolje

Grønnsaker:

-1 squash, i terninger
-1 paprika, i strimler
-1 gul løk, i båter
-1 rød løk, i båter
-150 gram sopp, i skiver

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en stor bolle. Legg i alle grønnsakene og bland godt så marinaden dekker grønnsakene. La det stå i minst 30 minutter, men gjerne i flere timer, i kjøleskapet. Hell alle grønnsakene i en stor jernpanne eller wokgryte, og stek ved ganske høy (men ikke så høy at grønnsakene brenner seg) temperatur i ca 20 minutter. De skal bli gyldne og litt karamelliserte. Hold grønnsakene varme i en ildfast form i ovnen.
20sept182-2

For å lage tortillalefsene fulgte jeg DENNE oppskriften, og brukte økologisk spelt og bakepulver fra Helios. Guacemolen laget jeg av avokado, hvitløk, lime og havsalt. Og cashew-rømmen er laget av bløtlagte rå cashewnøtter, litt sitron og havsalt, hvitløk og vann. Friske grønnsaker smaker deilig til, vi hadde agurk.

Innlegget ble skrevet i går kveld, torsdag. Men jeg sovnet fra det hele. Ønsker dere alle en deilig fredag og helg. Og har du lyst til å lage en god middag i helgen anbefaler jeg denne, det var så godt og en deilig spin på den klassiske helge-tacoen ♥ Vi sees igjen senere. 

2 Responses to “Torsdagsmiddag: fajitas med marinerte grønnsaker og hjemmebakte tortillas (vegan)”

  • Jeg elsker alle typer Tex-Mex-mat og denne godbiten av et måltid er sikkert ikke noe unntak!:D
    JA til eget innlegg om mat og helse!:D Jeg synes det er kjempespennende å lese om andres livsstil og synes det er både herlig og inspirerende når folk våger å gå sin egen vei!:D<3

    God helg, fine du!<3

    • Ragnhild Nordrum:

      Takk for fin kommentar Silje <3 Innlegg kommer. Det er mye å skrive, så det kommer ikke i dag akkurat, men så snart jeg får samlet tankene i ord :)
      God helg til deg fine <3

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031