Brenneslesuppe (vårens supermat, helt gratis!)

Hei dere. I dag har jeg hatt fridag, og så godt det har vært. Jeg har vanligvis fri på tirsdager, men den siste tiden har det vært så mye med syke barn, flytting, og ekstra jobb, så det føles nesten som en liten evighet siden sist jeg hadde en dag for meg selv. Jeg elsker tiden med barna mine, tro meg, men alene-tid er også så viktig av og til.

Dagen i dag har jeg brukt til å gå to lange turer i solen, å ta igjen litt søvn, en yoga-økt, og brennesle-plukking. I dag blir det nemlig brennesle-suppe til middag, og oppskriften jeg brukte får dere under ♥
22mai4-2Brennesle er gratis supermat som vi selv kan plukke nå på våren. Brennesle har en utrolig høyt innhold av bland annet kalsium og jern, og er noe vi burde benytte oss av når sesongen er her.

Suppen under er mild og god (jeg har stor tro på at barna mine også vil like den), og næringsinnholdet er skyhøyt.
22mai6-2-1 liter nye, fine brennesle-blader
-2-3 fedd hvitløk
-1 ss kokosolje
-5 dl vann
-2 dl plante-fløte (her brukte jeg hjemmelaget “cashew-fløte”, som jeg laget av bløtlagte cashewnøtter blendet med vann)
-saft fra 1/4 sitron
-urtesalt
-havsalt

Rens og vask brenneslebladene godt i rent vann. Ta bort de tykke stilkene, og mål opp at du har ca 1 liter med fine blader.
Finhakk hvitløk og surr den i kokosoljen. Legg over bladene og hell over vannet. Kok opp, og la det småkoke i ca 15 minutter. Tilsett plante-fløten og sitronsaft, og miks med stavmikseren til suppen er glatt og fin. Smak til med urtesalt og havsalt. Server.
22mai3-2
Nå må jeg løpe og hente barna. God dag videre til dere ♥

4 Responses to “Brenneslesuppe (vårens supermat, helt gratis!)”

  • Brenneslesuppe er så GODT! Jeg snakket faktisk om det her om dagen og tenker jeg snart må ta meg en tur ute i skog og mark og plukke brennesle!:D<3

    • Ragnhild Nordrum:

      Kjempegodt! Skal prøve å få laget det igjen en dag snart, og fryse ned i mindre porsjoner. Sesongen er jo ikke så lang.

  • Herlig! Plukket selv brennesle for litt siden og laget te av den, dette ser godt ut :D

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930