Ovnsstekte rotgrønnsaker og valnøtt-dip med soltørkede tomater

Ovnsstekte rotgrønnsaker med en dip av valnøtter og soltørket tomat, nydelig. Jeg har laget dette flere ganger den siste tiden. Rotgrønnsaker er både sunt og billig, og passer perfekt som tilbehør til middag, eller som topping på salat. Nederst i innlegget forteller jeg hvordan jeg liker å spise mine rotgrønnsaker, og hvordan jeg får barna til å spise sine ♥24april3-2-2 rødbeter
-2 gulrøtter
-2 skiver kålrot
-1 ss kokosolje
-fint havsalt

-2 never tørkede tomater, bløtlagt i varmt vann i ca 15 min
-2 never valnøtter
-1 fedd hvitløk
-vann til ønsket konsistens (bruk bløte-vannet fra tomatene)
-havsalt

Skrell grønnsakene, og skjær de i små terninger. Vend grønnsakene i oljen, og dryss over litt havsalt. Legg grønnsakene i en ildfast form, og stek de ved 175 grader i ca 35-45 mintter, til de er møre og fine.
Lag dippen. Hell av vannet fra tomatene (spar på vannet), og blend tomater, valnøtter og hvitløk med en stavmikser/blender. Tilsett nok vann til du har en dip med passe tykkelse. Smak til med havsalt (antagelig trenger du ikke mye, siden tomatene er salte i seg selv). 
Server de varme grønnsakene sammen med dippen.
24april-2Har du barn? Jeg ønsker å dele flest mulig mat-opplevelser og måltider med barna mine. Det er viktig for meg, og jeg tror det er viktig for barn. Barna her spiser kun plante-mat, men de spiser flere ting som ikke jeg selv spiser. Korn og mel og et par andre matvarer er ikke mat som fungerer for meg, selv om jeg ser på det som sunn mat og gir de til S og S. På middagsbordet hos oss prøver jeg alltid å ha noe mat vi alle spiser, i tillegg til mat som gjør at vi alle blir mette og glade. 

Disse ovnsstekte rotgrønnsakene synes S og S er veldig gode, men de spiser de ikke på samme måte som meg. Selv har jeg laget små “wraps” med salatblader, smurt på dippen og fylt opp med rotgrønnsakene, nam! De er velkomne til å spise det slik de også, altså :) Men det har de ikke hatt noe ønske om enda ;) Isteden har jeg servert det på en måte jeg har tenkt de vil være åpne for, og det har fungert veldig fint. I dag kokte jeg spelt-spagetti, helte av vannet, og blandet inn soltørkede tomater, litt olivenolje og pinjekjerner. Legg la spagettien i dype tallerkner, og toppet med godt med grønnsaker, og en liten klatt av dippen. Det var kjempepopulært.

God kveld til dere ♥

6 Responses to “Ovnsstekte rotgrønnsaker og valnøtt-dip med soltørkede tomater”

  • Smart! Det finnes mange lure måter å introdusere matvarer og få barn til å spise frukt, grønnsaker, etc. Jo flere ganger de ser og smaker på en matvare, desto større er sjansen for at de liker maten og begynner å spise det til vanlig!:)

    • Ragnhild Nordrum:

      :) S og S er generelt veldig flink til å smake på alt og de liker grønnsaker (sånn egentlig). Men høyest på like-mat-lista står pasta, potet og kikerter, og det er ikke alltid de godtar noe annet enn nettopp det ;)

  • Nina:

    Du lager så mye lekker og digg :D

  • Mmmmm herlig! Den wrap’en høres uendelig god ut!
    Og syns også “Har du barn?” kommentaren var utrolig lur også :D x

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930