Verdens beste TWIX (vegan + nesten-raw)

God morgen <3 Plutselig har mange uker gått. Hvor mange uker har egentlig denne Corona-ferien vart? Jeg har helt mistet oversikten. Og i morgen starter sønn på skolen igjen, og datter i barnehagen. Jeg har vært veldig usikker på om jeg ville sende de tilbake, eller om de skulle bli hjemme frem til sommerferien. Ikke fordi jeg er redd for smitte for vår egen del, men fordi ingen vet om dette er for tidlig. Og mest av alt fordi vi ar kost oss så innmari, og jeg bare vil forsette med det fine. Men så har jeg landet på at det er fint for barna å starte på samme de som de aller fleste andre av de de går sammen med, og for min del trenger jeg alenetid med minste sønn, og må samle litt krefter igjen før sommerferien kommer. 

I dag skal vi kose oss. Det har vært nydelig vær denne uken, og vi ar bare vært ute og ute og ute. I dag skal vi møte venner i parken, og det gleder jeg meg til. Jeg har laget en stor porsjon av det jeg tror må være verdens beste TWIX-sjokoladade- vegan style, selvsagt. Nesten raw, og laget med rene ingredienser. Disse skal jeg ta med til parken senere i dag <3

TWIX-SJOKOLADE
Bunn
-2,5 dl rå cashewnøtter (eller macadamianøtter for en skikkelig luksus-variant)
-3-4 ts lønnesirup
-1 ts myk kokosolje
-1/4 ts fint havsalt
Karamell
-1 dl lønnesirup
-1 dl kokosolje
-5 ss mandelsmør 
-1/2 ts fint havsalt
Sjokolade
-1/2 dl cashewsmør
-1/2 dl smeltet kokosolje
-1/2 dl lønnesirup
-50 gram mørk sjokolade, smeltet (jeg bruker øko 85%)
-en liten klype fint havsalt
Sjokolade-trekk (valgfritt)
-100 gram mørk sjokolade (jeg bruker øko 85%)
-1 ts kokosolje

Lag bunnen: finmal cashewnøttene. Blend det med lønnesirup, kokosolje og havsalt, og klem deigen ned i en liten form dekt med bakepapir. Sett bunnen i kjøleskapet.
Lag karamellen: I en kjele, smelt kokosolje. Tilsett lønnesirupen, og varm forsiktig opp til det nesten koker. La det småkoke i noen minutter i mens du stadig vekk rører. Ta det av varmen og visk inn mandelsmøret og havsalt. Hell karamellen over bunnen, og sett formen i fryseren til karamellen er hard- kanskje en time.
La sjokoladen: bruk en stavmikser, og blend cashewsmør, smeltet kokosolje, lønnesirup, smeltet sjokolade og en klype havsalt, til du har en deilig sjokoladekrem. Hell dette over den harde karamellen. Sett nå formen i kjøleskapet i et par timer, slik at alt blir stivt. Skjær i biter.
Du kan servere bitene slik (oppbevar i kjøleskapet), eller trekk de med sjokolade. 
Hvis du vil ha sjokoladetrekk, smelter du sjokolade og kokosolje over vannbad. Dypp bitene raskt i sjokoladen, og sett de tilbake i kjøleskapet.

Jeg håper du blir fristet til å lage disse, det vil du ikke angre på <3 Og så ønsker jeg dere alle en fin søndag!

2 Responses to “Verdens beste TWIX (vegan + nesten-raw)”

  • Åh, disse ser og høres helt himmelsk gode ut!:D Du er så flink og kreativ synes jeg, disker opp med de himmelske saker!:*<3

    • Ragnhild Nordrum:

      Tusen takk, så koselig <3 Laget faktisk nettopp en ny porsjon, som en bestilte til i morgen <3

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
September 2024
M T W T F S S
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30